7.6.11

Free proxy from Google

Tadi masa jalan-jalan kat internet untuk  cari proxy. Tiba-tiba jumpa satu artikel yang menggunakan Google Translator sebagai proxy. 

Biasanya saya gunakan proxy di sini dan sini, tapi kadang-kadang saya cuma mahu guna sekejap sahaja. Disebabkan malas nak filter proxy satu persatu. Saya terjumpa sesuatu yg menarik mengenai Google translator

sebelum ni google ada menyediakan perkhidmatan untuk setup sendiri proxy server anda dengan menggunakan google apps iaitu appspot.. 

cara penyediaan sila ikut sini.
tetapi,perkhidmatan ini mempunyai bandwith yang terhad jadi apabila mencapai tahap limit tersebut,anda perlu setup  semula proxy server yang baru.

jadi, apa kata kita gunakan perkhidmatan google translator ini.

caranya dengan menggunakan link ini

http://www.google.com/translate?langpair=fr|en&u=www.forbiddensite.com
disebabkan google translator tidak support english to english translation,jadi kita guna je bahasa lain dan terjemahkan ke english.

contoh site yg forbidden di malaysia seperti www.veoh.com dan www.hackforums.net

jadi cuba kita guna link tadi

http://www.google.com/translate?langpair=fr|en&u=www.veoh.com
macam mana?dah boleh kan? : D
5 najashark.net: Free proxy from Google Tadi masa jalan-jalan kat internet untuk  cari proxy. Tiba-tiba jumpa satu artikel yang menggunakan Google Translator sebagai proxy.  Bias...

4 comments:

  1. naja.. aq xade ilmu sal proxy la.. asal x ajar kat pasum dlu.. ngeehehe

    ReplyDelete
  2. wahh..
    syok2,syah pakai hidemyass da pasni..

    ReplyDelete
  3. Terima kasih. Tidak sangka boleh akses cara ini

    ReplyDelete
  4. huhu thanks sharing... bandwith pun laju....

    ReplyDelete

Post Comment

< >